Plats típics i receptes

El trinxat de muntanya, la truita de riu, la caça, l’escudella, l’allioli, els embotits (donja, bringuera, bull o bisbe), les coques o els bolets són algunes de les especialitats de la gastronomia andorrana.

Peus i orella de porc estofats, llebre a la royale, espatlla de be confitada i plats a base de bolets…Aquests són només alguns dels plats i les especialitats andorranes que podràs degustar en la XX Mostra Gastronòmica d’Andorra a Ordino on els amants de la bona taula tenen una cita obligada.

El diumenge 18 de setembre a les 13h a l’Ordino Studios (antic Andorra Congrés Centre d’Ordino) es celebra la XX Mostra Gastronòmica d’Andorra, on xefs andorrans i internacionals elaboraran plats amb els productes típics i tradicionals del País dels Pirineus. No t’ho pots perdre!

Per anar escalfant motors, s’han organitzat diferents iniciatives gastronòmiques per a aquest mes de setembre. Des de les receptes de tota la vida fins a les últimes tendències es donen cita al País dels Pirineus. Així, el 13 de setembre s’ha preparat un curs de cuina amb un xef local; el dia14, un taller monogràfic sobre l’allioli i el dia 15 un taller de cuina francesa. I el 17 de setembre, el dia abans de la Mostra és realitzarà una conferència sobre gastronomia molecular a l’Auditori Nacional.

No tens excuses, el setembre gastronòmic d’Andorra és per posar-se les botes!

Aprofitant les verdures de temporada, podreu de gaudir d’una alimentació més variada des de casa com és el cas dels espinacs, un dels àpats més comuns de la zona que també podreu utilitzar com a guarniment d’altres plats com canelons o carns.

Els espinacs amb panses i pinyons, també coneguts com espinacs a la catalana, eren un plat força apreciat a l’època medieval i ha esdevingut la manera més tradicional de preparar els espinacs. Encara avui, és un plat típic al país però també a Catalunya, sobretot en zones de muntanya com la Cerdanya o bé l’Alt Urgell, comarques veines del Principat. Se’n sol menjar durant l’hivern, pel seu alt contingut calòric i s’acompanya de talls de cansalada.

Us convidem a gaudir de la nostra gastronomia des de casa amb aquesta senzilla recepta: els Espinacs amb panses i pinyons.

Espinacs amb panses i pinyons
Ingredients (4 persones):
• 1 kg d’espinacs
• 20 g de panses
• 20 g de pinyons
• Sal, pebre i oli

Elaboració:

Es tracta de saltar els espinacs a la paella amb una mica d’oli d’oliva, panses i pinyons. Però abans, cal que bulliu els espinacs i, quan estiguin cuits, escorreu-los i trinxeu-los ben trinxats.

A la paella, feu fregir una mica els pinyons i després les panses amb l’oli.
Quan els pinyons estiguin rossos afegiu-hi els espinacs, la sal i el pebre i remeneu-ho una estona.

També queda molt bo si hi agregueu mongetes seques bullides o bé algun tall de cansalada.

Bon profit!

Anuncios
Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s